19 juli 2009

Jarig (minitrip 2)

Na een nacht met cadeaux een ochtend met zwaluwen. Op bijna alle luiken en uitsteeksels van het hotel zaten huiszwaluwen zich te poetsen, ondertussen allerlei verjaardagsliedjes zingend.
We reden over de hoogvlakten naar het oosten. Onbeschrijflijk mooie dorpjes gezien met een even onbeschrijflijke armoede. Sommige dorpen waren meer verlaten dan bewoond, we waanden ons in een ontwikkelingsland.Ineens, zomaar uit het niets de blik op het Cirque de Navacelles. Ook al zo'n vervreemdende ervaring. Hier waanden we ons even buiten Europa en hadden we meer het idee naar een Amerikaans landschap in Nevada te kijken dan naar een erosiedal in Frankrijk.
Langs de rivier de Hérault naar het zuiden, om te eindigen in een bedevaartsoord waar Van Gogh zijn bootjes en het gezicht op de kerk schilderde: Les Saintes-Maries de la Mer.
Ook hier had mevrouw L. een hotel gereserveerd, eveneens met een slaapplaats voor de auto en dat kwam goed uit, want er was tot in de wijde omtrek geen parkeerplaats meer te krijgen.
Dus tevreden konden we een biertje pakken in de binnentuin.Die avond gingen we aan de aïoli en gelukkig maar dat we daar allebei van houden!