23 november 2016

Water


Gesprek: 

Brengt u ons een fles huiswijn en een karaf water.
Wat voor water wenst u?
Gewoon water.
Wij hebben geen gewoon water.
Jawel hoor. Op het toilet kwam er water uit de kraan. Ik neem aan dat zich ergens in dit etablissement ook nog wel een ander kraantje bevindt  waaronder u een karaf of desnoods een lege fles kunt vullen met  . . . water.
Ja dat zou kunnen, maar dat mag niet van de chef.
Roept u dan de chef maar.
Die is er niet.
Nou, wat is dan het probleem?
Ik durf het echt niet te doen.
Geeft u mij dan een lege fles, dan vul ik die zelf wel.

Een raar gesprek? 
In Nederland niet, daar overkwam mij dit.
Daar is water in een restaurant een blauw plastic flesje voor  €2,50.
Waar heb je in de horeca mee te maken? Met kruideniers en zakkenvullers?
Als er een fles gekoeld water klaarstaat, voor je aan tafel gaat en die fles vervolgens niet terug ziet komen op de rekening, dan is de kans groot dat de eigenaar een Nederlandse en een migratieachtergrond heeft (voorheen allochtoon geheten).
Ooit werd prins Alexander, Prins Pils genoemd. Vreemde naam voor iemand die zich ontpopte als watermanager. Later zag ik hem nog eens terug tijdens een wedstrijdje pleepotten gooien: als dat geen watermanagement heet.
Inmiddels is deze prins opgeklommen tot koning. Laat hij nou eens iets nuttigs doen en per decreet de horeca verplichten om gratis leidingwater te serveren!

4 opmerkingen:

Niek zei

Hear, hear!
Als Waternetter (watercyclusbedrijf van Amsterdam en omgeving) juich ik dit soort teksten zeer toe. Het kan niet vaak genoeg geroepen worden. Wij hebben immers het beste drinkwater van de wereld.
In Frankrijk zou ik het trouwens niet weten hoe het met de drinkwaterkwaliteit gesteld is maar ik neem aan dat dit niet ver onder het niveau van Nederland zit.

Herman zei

Hoi Niek, dat water is inmiddels ook van een prima kwaliteit. Bij mij is het helaas erg kalkrijk en heb ik al een boiler versleten. Daarnaast ben ik een hartstochtelijke promotor van: http://join-the-pipe.org/nl . Evenals jij blijf ik het belachelijk vinden dat tegenwoordig half Nederland (ik lijk Wilders wel) rondloopt met spaflesjes etc. terwijl ons nationale drinkwater ongekend smakelijk is!

Niek zei

Ah ja, join the pipe, ook een goeie.
Ben je ook bekend met https://www.krnwtr.nl/ ? Ben ik ook fan van.

Herman zei

Uit mijn hart gegrepen!