9 november 2009

vaccinatiefascinatie

Het lijkt er wel of we elke paar dagen een nieuwe hype beleven. Nu het een beetje rustig is rond Balkenende (wordtiehetofwordtiehetniet) is er nu weer het geleuter over de griepprik.
Voorheen had je de bewoners van de bijbelbelt die weigerden zich te laten vaccineren tegen volksziekten, nu zijn het de internetcruisers die beweren dat het vaccin allerlei stoffen bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.
"Kijk maar eens op internet, dan zie je wel hoe gevaarlijk het is!"
Allerlei obscure internetsites waarschuwen tegen de lichaamsvreemde hulpstoffen die aan het vaccin zijn toegevoegd. Je krijgt bijna het idee dat het een vooropgezet doel van de "farmaceutische maffia" is om de bevolking te vergiftigen.
Ergens in een donker hoekje op het internet heeft iemand als eerste zo'n quasi wetenschappelijk artikel (volgens een Australische professor, volgens een Canadese arts, etc.) geplaatst en vervolgens verspreidt het zich als een virus.
Gelukkig schijnt het A-griepvirus zich meestal mild te gedragen anders zouden de gevolgen van de onbezonnen oproep tot weigering van vaccinatie dramatische gevolgen kunnen hebben.

Geen opmerkingen: