10 oktober 2011

Aankomst

Lyon lag onder een zomerse zon en even later wees de thermometer 29 graden aan.
Op zo'n zeshonderd kilometer achter ons reed de verhuiswagen met twee chauffeurs die rond middernacht uit Apeldoorn waren vertrokken.
Om vijf uur kwamen we thuis. Nu niet als vakantiebestemming; maar thuis!
Wat een week ligt achter mij en wat een afgelopen 24 uur.
Nu ik in Montouliers ben aangekomen, de deuren en luiken geopend, de zon volop schijnt en het nu in de avond nog vijfentwintig graden is, er nog vlinders voorbij vliegen en de hagedissen tussen de klimop ritselen, voel ik mij helemaal thuis (of is het een misplaatst vakantiegevoel) en gelukkig.
Over een paar uur komt de verhuiswagen, dus nog even genieten van de stilte!
Als begroeting kijkt nog even een tarente door het raam naar binnen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Herman,
goed te lezen dat jullie zijn thuisgekomen. vandaag nog met een enkele collega gemijmerd over jouw afscheidsbijeenkomst en het steeds verder aftakelende collectieve SBB-geheugen. Goed dat je het benoemd hebt.
Het ga jullie goed en, wie weet, tot ziens!
Emiel

Anoniem zei

Welkom en veel geluk in jullie nieuwe leven.

Anoniem zei

fijn om te lezen dat jullie (en de spullen) veilig en wel over zijn! ik heb nog wel een aantal keer aan jullie gedacht zondag hier in druilerig Nederland
nu is het tijd om te gaan genieten!

hartelijke groet,
zeker aan mevrouw L.
van Chrissie-Jane

Anoniem zei

Dag popjes!
Welkom thuis!
Ik heb begrepen van Matthijs dat alles erg relaxt gaat met uitpakken! Gelukkig maar....

Anoniem zei

Goed om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en dat je je gelukkig voelt. Het is wel stil geworden op de Ugchelse Berg! Het SBB-kantoor mist z'n sprankeling.
Groet,
Marike

Jommie zei

Fijn dat alles goed is gegaan, dus, welkom thuis.Hopen een dezer dagen contact te hebben.
Liefs, J.en P.

Jan de Wilde zei

He Herman
Goed te lezen dat je heel bent aangekomen.Dus geen wilde varkens onderweg op de rijbaan tegen gekomen. Ik hoop dat jullie het "vakantie gevoel" lang mogen vast houden. Gisteren is de aardwarmte bron in gebruik gesteld, dus als je een keer in holland bent kom dan langs op de Ugchelenseberg voor een warm onthaal. Groetjes aan Gabi.

Jan

Herman zei

Het is fijn een welkom te krijgen op een nieuwe plek in je leven, het is fijn om te weten dat je gemist wordt op de plek die je daartoe hebt verlaten. Keuzes in het leven zijn niet altijd makkelijk, maar altijd moet er weer gekozen worden.....