12 juli 2014

Zwervers

De cicaden zingen en dus zijn de zwervers weer in het land.
Met zwervers bedoel ik in dit verband ambulante bedelaars, zigeunerachtig volk en twijfelachtige straatartiesten.
Ze zijn afgedaald uit Parijs en andere grote noordelijke steden naar de kuststreek van de Middellandse Zee. Hier zijn nu volop vakantiegangers en toeristen en is er weinig kans op regen; hier is wat te verdienen!
Als je moet stoppen voor het rode licht staat er in het gunstigste geval een zwijgzame junk naast je auto die uitnodigend zijn lege blikje tegen het raam tikt met hoop op een muntje. In het ongunstigste geval wordt bij dat rode licht je auto omzwermd door een wolk zigeunerkinderen die onmiddellijk je autoramen in het zeepsop zetten. Als je die activiteit niet waardeert of honoreert dan leer je een flink aantal nieuwe scheldwoorden en heb je de kans, dat als het licht eindelijk op groen springt, je auto is opgesierd met een nieuwe deuk of kras en dit soms in meervoud.
Op internet vind je de site https://www.snurkbeddengoed.nl/ waar je een dekbedhoes kunt bestellen met het dessin van straatkeien of van kartonnen dozen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de opvang van zwerfjongeren.
Jammer dat ik er geen raamsticker bij krijg zodat de bedelaars die mij belagen op de hoogte worden gebracht van mijn goede aankoop!

4 opmerkingen:

Sanne zei

Leuk initiatief

Herman zei

Wel prijzig...

Sanne zei

Misschien dan maar beter je auto laten wassen?

Herman zei

Ivm. de droogte is het verboden je auto te wassen anders dan in een wasserette...