28 februari 2011

Op slot

Met de naderende komst van de verkiezingen op 2 maart heb ik de laatste tijd heel wat egocentrisch gezeur op nationaal niveau moeten aanhoren.
Henk Bleker (gekke Henkie): "We moeten de natuur afschaffen, want het platteland zit op slot".
Zover is het al gekomen, natuur is niet langer van zichzelf en iets dat tegen bedreigingen beschermd moet worden, maar natuur is een sta-in-de-weg voor ontwikkeling.
Hoezo op slot? Het besluit dat de varkensstapel zou moeten krimpen heeft geresulteerd in een groei van 11.200.000 varkens in 2006 naar 12.206.000 op dit moment.
Gerd Leers: "Nederland moet op slot (zeg ik het zo goed Geert?) want anders worden we overstroomd".
De werkelijkheid is dat de arbeidsmarkt steeds overspannener raakt, niet in de laatste plaats doordat immigratie wordt geweerd. Ook worden de immigratiecijfers alleen gebruikt om de tsunami-mythe in stand te houden.De helft van de immigratie bestaat immers uit terugkerende Nederlanders met als goeie tweede onze Poolse vrienden (de Marokkaanse engerds komen pas op de tiende plaats na India). Laat binnen dat ambitieuze buitenlandse intellect!
De Geus van de OESO: "Nederland zit op slot. De mobiliteit in Nederland, zowel op de weg, als op de arbeidsmarkt en in de huizensektor zit op slot".
Waar ligt de sleutel waarmee Nederland ontsloten kan worden.

2 opmerkingen:

Happy Bird zei

Als iemand de sleutel moest vinden... kan je dan even kijken of die van België daar misschien ook ligt...?

Herman zei

Alsjeblief chère happy bird, zoek er naar. Het is toch heel verdrietig dat mensen niet langer kunnen genieten van de zon die elke dag voor ieder mens afzonderlijk schijnt!