1 augustus 2009

Aïoli

Wat in melk geweekt wittebrood, drie eierdooiers en acht fijn gewreven knoflooktenen roeren met peper en zout. Dan al roerend en druppelgewijs een halve liter goede olijfolie (uit Bize-Minervois) toevoegen tot een romige constitutie is verkregen. Hardgekookte eieren, stokvis, gekookte groenten (niet te gaar, maar al dente), zoals aardappelen, prei, artisjokken, boontjes, wortels en wat tomaat en brood en een karaf rosé. Ziedaar de aïoli zoals die op vrijdagavond in de Provence wordt gegeten, maar vandaag bij ons in Montouliers!
Bonap! (Tip: niet eten binnen 48 uur voor een sollicitatiegesprek).

1 opmerking:

Ineke Moor zei

Hallo Gaby en Herman,

Wat een gezellige foto met al dat lekkere eten en niet te vergeten een glaasje wijn. Chrissie vertelde me van jullie site, ontzettend mooi trouwens. Ik ben al weer twee weken aan het werk, het was vandaag ook bij ons bloedje warm. Genieten jullie nog even lekker van jullie vakantie!! Groetjes Ineke