11 juli 2010

Route du soleil

De snelweg verschafte weer de nodige ergernis, maar gelukkig ook het nodige vertier.
Eerst even de ellende; een dode das, zes dode marters, drie katten, acht roofvogels en een kerkuil. Door een flinke bocht om Lyon te maken bleven we verschoond van fileleed.
Mij viel op dat Nederlanders, op weg naar de zon, vergeten hun verlichting uit te doen, of juist aanschakelen voor een extra veiligheidsgevoel.
Nu ook Frankrijk grootschalig snelheidscontroles toepast, proberen de Fransen voor de camera een complimentje af te dwingen door extra langzaam te gaan rijden. Komt er een camera in zicht, dan even vol in de remmen om 20 km/u onder de voorgeschreven maximum snelheid te gaan rijden.
Met een auto alleen op vakantie is al lang niet meer voldoende, er zit immers een trekhaak aan en daaraan moet er ook iets voortgetrokken worden.
Een caravan lijkt al een heel gewoon attribuut, maar pas op, die heb je in soorten. Als je erbij wilt horen, geen wit en al helemaal geen vierkante ramen. Momenteel is zilvergrijs bon ton en de ramen gestroomlijnd driehoekig.
Je kunt ook al een caravan op de plaats van bestemming huren en dan biedt de lege trekhaak nieuwe kansen, de motor (of een paar motoren) gaat mee op vakantie. Ter plaatse aangekomen versier je je lichaam en dat van je partner met plaktatoo’s en een paar weken speel je aan de Cote d’Azur de rol van Hells Angel..
Kinderen kijken al lang niet meer naar buiten om automerken te noteren in het juist uitgepakte vakantieboek, nu zijn tegen de nekken van hun ouder lcd-schermpjes gemonteerd waarop de hele reis dvd’s worden bekeken.
De Route de soleil blijft dus uitermate onderhoudend!

Geen opmerkingen: