17 augustus 2010

Borrelpraat

Bij de borrel hoort een borrelhapje.
In de koelkast vond ik een doosje borrelkaasjes van Paturain...."Da's pas fijn!" (Ach waar is het jochie Rijk de Gooijer gebleven?)

Over smaak valt niet te twisten, maar wel over wat Provençaalse kruiden zijn.
De achterkant van het doosje staat vermeld dat bieslook en paprika een belangrijk onderdeel van deze kruidenmix uitmaken, naast tijm en peper.
Een behoorlijke vorm van volksverlakkerij dus. Paprika mag een belangrijk bestanddeel van de Hongaarse keuken zijn - tegenwoordig wordt het bijna overal ingestopt omdat het zo leuk kleurt - maar het is zeker geen Provençaals kruid en bieslook evenmin.
Wat ontbrak waren de kruiden rozemarijn, marjolein en eventueel lavendel(bloemen).
Kennelijk wordt dat woord "Provencaals" aan producten toegevoegd om het extra dimensie te geven!
Maar wat is het dat wij zo'n speciaal gevoel bij dat woord hebben?

2 opmerkingen:

Jommie zei

Maar smaakte ze wel een beetje?

Herman zei

Eerlijk antwoord?
Honger maakt bruine bonen zoet!