3 juni 2009

Minister Pannenkoek

Voor velen staat politiek gelijk aan gerommel, vriendjespolitiek, incompetentie, zakkenvullerij en Haags regentendom. Bijna nooit ben ik te moe om het op te nemen voor die hardwerkende politici die ervoor zorgen dat de politie wordt betaald, de straatverlichting aangaat, na de vakantie de scholen opengaan, er schoon water uit de kraan komt, enz.
Uit Den Haag kwam een plannetje dat er een Nationaal Historisch Museum met daarin de canon van de vaderlandse geschiedenis zal komen. We werden door de Minister van Onderwijs ook op de hoogte gebracht wie de architect wordt en dat de directeur Schilp heet en dit museum in Arnhem, op de parkeerplaats van het Openluchtmuseum zal komen. Zo zie je nog eens hoe leuk en concreet politiek kan zijn.
Toch werkt het kennelijk niet zo in de politiek.
Het museum is inmiddels gepland naast de Frostbrug in het centrum van Arnhem en de chronologische presentatie staat ook op losse schroeven. Dat het museum niet komt waar het zou komen, dat het niet gaat presenteren wat het moest presenteren, dat het er niet uit zal gaan zien zoals het eruit zou gaan zien en dat daar nu een hoop heisa over is, zijn volgens Minister Pannenkoek (herkenbaar aan die hoedvormige pannenkoek op zijn hoofd) futiliteiten.
Hoe moet ik mijn kinderen nog uitleggen dat politiek een noodzakelijk en eerbaar handwerk is?

3 opmerkingen:

Jommie zei

Ja, wat 'n gedoe over dat museum.
De hoed is vast gefotoshopt, ik kan me niet voorstellen dat iemand, zelfs Plasterk, zo een hoed op zet.

Herman zei

Je gelooft toch niet dat de borsten van Beatrix echt zijn? De gehele wereld is gefotoshopt tot de hemel aan toe, dua laat staan de hoed van Pannenkoek.

Anoniem zei

Wat een droefenis, dat gestoei om het het histomuseum. Natuurlijk moet dat naast het NOM!