1 juni 2009

Politiek gehannes

Met zijn voorstel om de ontkenning van de holocaust niet langer strafbaar te stellen is Mark Rutte weer eens flink in de schijnwerpers gekomen. De snelheid van de reacties hierop zijn omgekeerd evenredig aan de wijsheid ervan.
Dit zie je wel vaker. In een soort van publiciteitsgeilheid rollen politici, commentatoren en journalisten over elkaar heen om door het geven van hun mening ook even in de de spotlights te schitteren. De NRC, de Hansjes Wiegel en Van Baalen en anderen schoren en knipten Rutte op vileine wijze, waarbij smakeloze vergelijkingen niet werden geschuwd en enige regie door Ronny Naftaniel mij zichtbaar lijkt.
Zelf sta ik ook niet te juichen bij Mark's opmerkingen, maar dat is vooral omdat hij daarmee aangeeft over weinig politiek benul te beschikken. Ik denk dat vooral Balkenende met opgetrokken wenkbrauwen naar de prestaties van de VVD kijkt en deze partij te licht gaat vinden voor regeringsdeelname.
In een volgende coalitie is voor een middenpartij als het CDA, de VVD het enige alternatief in de plaats van de PvdA. Nu de VVD buiten het blikveld van het CDA dreigt te komen, schuif de PVV hiervoor in de plaats!
Geen van deze drie partijen geniet mijn sympathie, maar de laatste wel het minst.
Aan de andere kant....tot nu toe is Wilders zowel in het debat als in de politiek winnaar en is regeringdeelname van de PVV niet uitgesloten en wellicht ook de beste lakmoesproef om erachter te komen dat deze partij van voorbijgaande aard is.

Geen opmerkingen: