20 mei 2009

Grasland




Leuke dag vandaag, hoewel hij begon met lastig kantoorwerk, zowel in Apeldoorn als Deventer, losten allerlei problemen zich bijna vanzelf op.
Buiten scheen de zon zonniger dan voorspeld, dus het veld in.
In de Gelderse Vallei opnamen gemaakt in blauw-grasland. Ernaast ligt "boeren-grasland" dat zich ook moet ontwikkelen tot blauw-grasland. Tot nu toe is het een viertal keren gemaaid en volgend jaar zal het geplagd worden omdat de verwachting was dat de huidige ontwikkeling zich door de aanwezige meststoffen in de bouwvoor niet verder zal voortzetten.
Maar wat bleek vandaag?
Dit grasland is nu al voor de helft rijk aan Dactylorhiza maculata en niet zomaar op een paar plekjes, maar verspreid over het hele grasland. Geweldig hoe de natuur je soms bij de neus kan nemen en zich spontaan ontwikkelt in de gewenste richting. Neem daarbij wel tien hazen die het reuze interessant vonden waar ik mee bezig was, de kinderen uit Renswoude die mij vrolijk toezwaaiden toen ze voorbij fietsten en de kievitten die boven mijn hoofd lawaai maakten, dat alles maakte het tot een geweldige dag!

Geen opmerkingen: